Stelvio 2.758 meter – Zaterdag 7 september 2019

Fiesters

De eerste haarspeldbochten liggen al in Bormio zelf. Nadat er een redelijk lang over een plateau met enkele smalle tunnels is gereden gaat de weg over in haarspeldbochten, in totaal maar liefst 39. Na deze haarspeldbochten gaat de weg even steil recht omhoog. Voordat het laatste steile stuk moet worden bedwongen is er een afdaling waar men even op adem kan komen. De afstand vanaf Bormio tot aan de top op de Stelvio is 21 km, er moeten 1562 hoogtemeters overwonnen worden met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,1%, maar er zitten stukken in van 13%.

Harlopers

De hardlopers lopen over dezelfde weg als de fietsers. Ze starten vanaf een per deelnemer afgesproken punt op de berg, afhankelijk van de wensen van de loper.

Wandelaars

De wandelaars gaan off-road met de gids en de Forza wandelcoach op pad. Het is een indrukwekkende, maar zware tocht buiten de gangbare paden tot Refuge Garibaldi. Dat ligt 100 meter hoger dan de weg op de top van de Stelvio en dalen ze af tot de Stelviopas. De wandeling is ongveer 12 km.